12 juni 2021
14:00

Syrianska FC

Referat: Rynninge IK - Syrianska FC

Syrianska FC var på besök på denna lördag. Vädret skiftade lika snabbt som spelet svängde på Grenadjärvallens fantastiska gräsmatta. Det gick även fort för gästerna ifrån Södertälje att ta ledningen. Klockan hade precis klivit över den första minuten när bollen låg i eget nät. Det började med ett inlägg ifrån deras högersida som går mot målvaktens område. Efter någon studs åt fel håll med våra ögon sett så fick deras anfallare öppet mål från någon meter.

Den värsta möjliga starten på matchen vi kunde ha fått. Likt tidigare matcher så vaknade dock vårt egna spel efter vi släppt in mål bakåt. Energin fanns där och vi tog över allt mer desto längre halvleken led. Bruno Dal Monte och Rasmus Norén på det centrala mittfältet täckte stora ytor både offensivt och defensivt. Till skillnad mot tidigare omgångar hittade vi in med en del genomskärare. Den bästa i första halvleken kom ifrån Norén till Freddy Swartling som fri från vänster i straffområdet sköt en bit utanför krysset. Ett mål hängde i luften och vi fortsatte jobba. Övertaget var mest påtagligt på vår högersida signerat Emil Nilsson och August Holmberg.

Tillslut skulle vi ändå få med oss ett kvitteringsmål in i pausvilan. Det började med en skarv från Haris Karahmet till August som i sin tur hittade vidare till Swartling. En chipp ifrån han hittade Amar Bukvas fot och på volley tryckte han bokstavligen in 1-1. Ett efterlängtat första mål för säsongen. Energin och den positiva stämningen i omklädningsrummet efter detta gick och ta på. Dock skulle den andra halvleken, precis som den första, inledas med ett slag i ansiktet. I efterspelet på en hörna missar vi markering på den bortre ytan och en fri motståndare får nicka in 1-2 till Syrianska.

Tredje matchen i rad som vi släpper in mål under inledningen på andra halvlek. Varningsklockor för att vi inte är vakna psykiskt och kanske sitter några kvar i omklädningsrummet? Hur som helst måste dessa misstag minimeras för att vi ska börja ta poäng. Ett bra eget spel hade vi under längre stunder idag men det är målen som räknas. Självklart ska vi ta med oss det positiva offensivt med en del fina kombinationer. Vi trycker på för en kvittering in i slutet, men vi räcker inte till. Syrianska kontrar istället in 1-3 i slutminuterna och då är det godnatt.

Återigen är det bara att ta nya tag. Det har varit en tuff första vecka för alla spelare. 270 minuter fotboll på 7 dagar efter att inte ha spelat tävlingsmatcher sedan november. Att i det även kamma hem noll poäng tär på psyket. Men Rynninge kommer alltid tillbaka, vi håller ihop och laddar om. Ingen veckomatch under de kommande dagarna utan nästa helg är det som gäller. Då ännu en bortamatch och vi åker till Motala. Mot första segern i Östergötland!

Rynninge 1-3 Syrianska